Geschiedenis van de naam “De Lindeboom”

Geschiedenis van de naam “De Lindeboom”

1871
Cornelis Boogaart

Cornelis Bogaart koopt herberg ‘’De Verwachting” in december 1871 van de erven Sturm en verandert de naam in De Lindeboom.

1877
Gerrit Kesteloo

In 1877 is Gerrit Kesteloo herbergier en winkelier van dienst. De zaak is nog steeds in eigendom bij Cornelis Boogaart, maar die verkoopt de zaak in 1880 uit de hand.

1880
Johannes Maas

Johannes Maas koopt herberg De Lindeboom in 1880 van Cornelis Boogaart en zet de zaak in 1893 te koop

1893
Cornelis Pieter Anthonie van Ham

Herberg De Lindeboom wordt in 1893 gekocht door Cornelis Pieter Anthonie van Ham – Van Ham vertrekt in 1916 naar café Valkenoord in Valkenisse.

1916
H.J. Capelle

In 1916 koopt H.J. Capelle de zaak van Van Ham en in de loop der jaren zet hij café hotel De Lindeboom verscheidene malen te koop. 

1919
Legner

Op enig moment wordt de heer Legner eigenaar van de zaak – in 1931 wordt Frans Geldof eigenaar van De Lindeboom en hij geeft de zaak zijn oude naam “De Verwachting” terug.

1978

Uit de faam 27 september 1978 over “De Lindeboom”op het dorpsplein in Serooskerke; 

Vroeger was het een Bondshotel. Tevens was het een café-restaurant, een logement en een koffiehuis. Het eerst opvallende aan het gebouw was de lindeboom die ervoor stond. Vandaar de naam ‘Lindeboom’. Het pand staat in Serooskerke, en vanaf 1870 heeft het al heel wat Zeeuwse stormen getrotseerd. Maar de storm die nu woedt zou best weleens een eind aan zijn bestaan kunnen maken. Het pand wordt namelijk met sloop bedreigd. Tenminste, zo besloot de gemeenteraad van Veere op 31 augustus.

De gemeente boog zich, afgezien van dat bestemmingsplan, toch over de vraag wat te doen met het gebouw. Wethouder Huybrecht van Gemeentebelangen huldigde het standpunt dat het gebouw na aankoop weer van de hand gedaan moest worden aan een particulier, met de eis tot renovatie. Intussen hadden rapporten van Veere’s Gemeentewerken uitgewezen dat renoveren niet tot de mogelijkheden gerekend kon worden. (bron: Veere Dronk)

In 1979 is het pand waar “De Lindeboom”stond toch gesloopt. 

2019    
Léon Overdulve

In 2019 opent dhr. Overdulve ons pand aan de Oostkapelseweg en geeft de zaak de naam ‘’De Lindeboom’’ en brengt hiermee deze naam opnieuw terug in Serooskerke.